Dagligdagen

Dagligdagen


6.15-7.30

Huset åbner, der åbnes i vuggestuen for alle, hvor der serveres morgenmad til kl. 7.30  der serveres  (havregrød, havregryn og havrefras. Evt. frugt til at putte ovenpå sin morgenmad) der vil altid være et personale fra hvert hus kl. 7.


7.30-8.45

Børn der møder ind efter morgenmaden, tages imod af en voksen. Resterende voksne og børn har gang i forskellige aktiviteter rundt om i børnehaven. Der er altid en voksen der er ”flyder” som kan hjælpe hvor der er behov. 


8.45-9.00

De børn der bruger ble får skiftet den – her øver vi selvhjulpen hed. Det barnet mestre selv, skal det selv, ved guidning fra en voksen.

Resten af børnene går gruppevis ud og tisser og vasker efterfølgende fingre.


9.00-9.30

Vi spiser formiddagsmad rundt om på stuerne. 2 gange i ugen får vi nybagte boller, ellers består den af ristet rugbrød, knækbrød, skorper eller lignende.

Vi har fokus på selvhjulpenhed – ALLE børnene smører selv deres mad, den voksne putter smør på kniven men barnet smører selv sin mad.


9.30-10.45

Mandag og onsdag: er gruppedage. Her fordyber grupperne sig i et tema/emne. Der er her fokus på de små grupper og deres alder, aktiviteter er målrettet til gruppernes alder, kompetencer osv. mandag er vores tur dag, hvilket betyder alle har madpakke med denne dag. Vi forsøger at komme ud af huset denne dag, enten på en kort eller lang tur. Nørområdet har mange fine udflugtssteder.

Tirsdag og torsdag: Her er den fri leg i centrum. Børnene kan her lege på tværs af grupperne. Dog vil der altid være nogle faste aktiviteter som er igangsat af en voksen, de andre voksne understøtter børnenes leg og hjælper med til at udvikle børnenes fantasi.

Fredag: Fælles dag med vuggestuen. Her arbejder vi sammen, netop for at skabe den røde tråd.


10.45-11.00

Alle blebørn skiftes ligesom de blev om formiddagen. Resten af børnehaven tisser og vasker fingre inden frokost.


11.00-11.30

Vi spiser frokost som vores madmor står for. 1 gang om ugen får vi varmt mad, de øvrige dage får vi pålægsfade med rugbrød.

Børnene tager selv deres tallerkner over på rullebordet, det skaber en følelse af at være en del af noget og barnet lærer at mestre.


11.30-12.00

Sovebørnene bliver puttet. En voksen er hos dem i max 20 min, de børn der ikke er faldet i søvn, kommer med ud på legepladsen til de andre børn.

Efter frokosten skal alle børn ud i garderoberne og have tøj på der passer til årstiden. Det er vigtigt at de voksne er i garderoberne og hjælper børnene med at finde og komme i tøjet, igen er det vigtig at vi guider børnene så de selv kan få tøjet på.


12.00-13.30

Personalet afvikler pauser, forberedelse, møder oprydning osv.

Der er altid 2 voksne på legepladsen sammen med børnene.  

I forhold til vores lærerplaner, hvor der skal ske læring over hele dagen, er det en god ide at i gang sætte aktiviteter om eftermiddagen også, der hvor der giver mening.


13.30

Sovebørnene tages op fra lur, så det er klar til at spise eftermiddagsmad med resten af børnehaven. (nogle forældre har andre ønsker vi snakker med dem og ser om det kan imødekommes.) sovebørnene skiftes inden de kommer ud eller bliver inde sammen med resten af børnehaven.

Alle børn vasker fingre inden vi spiser eftermiddagsmad.


13.00-14.00

Den sidste der har afholdt pause, sørger for eftermiddagsmaden. 1 gang om ugen sørger madmor for eftermiddagsmaden, nogle gange er det noget vi skal lune i ovnen.

Den dag vi får varm mad til frokost, spiser vi rugbrød til eftermiddag.

Eftermiddagsmaden spises i 2-3 grupper – for at samle og skabe ro blandt børnene.


15.15-16.45

Vi samler os sammen med vuggestuen, og lukker husene sammen.  

Mad i Fribørnehuset

Vi serverer en sund og varieret kost. Der vil ofte være forskellige lune retter samt rugbrød og hjemmebagte boller.

Se vores kostpolitik her

Facebook

Som forældre i Øster Jølby Fribørnehus tilbydes du at følge vores lukket facebook gruppe, hvor der dagligt uploades opslag fra dagen, beskeder, påmindelser mv.


Klik her