Musik

Musik er en vigtig del af hverdagen på Øster Jølby Friskole

Vi har dagligt morgensang for hele skolen, og det har vi blandt andet fordi det at synge sammen er med til at skabe samhørighed og socialt fællesskab på tværs af alder.

Vi vægter højt at vores børn præsenteres for et bredt udvalg af sange lige fra salmer til gamle klassiske børnesange fra ”Dansk skolesangbog”. Hver fredag har ”Hits for kids”, hvor børn og voksne har mulighed for at ønske sange, som ikke er med i sangbogen. Her synger vi alt fra Rasmus Seebach til Kim Larsen, og det er noget som børnene er vilde med.


Forskning har vist at musik styrker indlæringen. Børn, der synger og spiller musik, har lettere ved at huske, regne og stave. Musik giver nemlig ikke kun energi og glæde, men styrker også indlæringen, motorikken og koncentrationen. Mange voksne kan nok også nikke genkendende til at lyrikken fra sange som man synger, klæber fast i hjernen på en helt anden måde end tekst, som man har læst i en bog.


Musik og sang styrker desuden dit barns selvværd og sociale færdigheder. Det kræver meget disciplin at indgå i et band. Når man synger og spiller sammen, skabes der grobund for et helt unikt fællesskab. Man er nødt til at lytte og give plads til de andre, og det kan virkelig flytte grænser for det enkelte barn når man f.eks. skal spille eller optræde for andre.


Foruden den almene musikundervisning og morgensang, så tilbyder vi også frivillig musik for alle børn fra 3. – 9. klasse.